Informatie

Wat is BarnWood?

Ziet u ze soms ook staan? Die oude schuren langs de weg of in een weiland. Die schuren vertellen een verhaal. Hebben dingen gezien en meegemaakt die ouder zijn dan wij. De tijd staat in de planken gegroefd. De tijd heeft haar sporen achter gelaten als rimpels in een gezicht. Zo’n plank van die oude schuur kunt u eigenlijk niet weggooien. Daar moet je iets mee. Het verhaal moet verder…

Onze inkopers zijn continu op zoek naar die verhalen. We zijn gestart met een oude molen in Oostenrijk en is uitgegroeid tot waar het nu is. Vandaag de dag zoeken we naar oude schuren in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, India en Slovenië maar ook in Canada en Spanje. Steeds zoeken naar de juiste planken met de perfecte uitstraling. Dat lijkt makkelijker dan het is. Immers niet elke plank heeft de juiste uitstraling en kan worden bewerkt tot een bruikbaar product. Met een team van specialisten zijn we op dit moment dagelijks op zoek naar die planken die voor u het verschil maken.

Voordat de plank uiteindelijk bij u is heeft deze al een hele route afgelegd. Na de demontage wordt de plank eerst schoongemaakt en worden de spijkers eruit gehaald. Daarna worden ze op dikte en op kleur gesorteerd. Vervolgens worden ze gedroogd en voorzien van mes en groef. Tot slot worden ze geborsteld en op lengte gesorteerd. Het unieke van de plank met het verhaal wordt echter behouden. Daar letten we scherp op want dat mag niet verloren gaan.

Inmiddels hebben we een breed assortiment met verschillende kleuren en achtergronden.